Top 6 uleiuri esențiale pentru piele

Derivate din plante, uleiurile esențiale conțin cantități concentrate de compuși activi care susțin în mod natural un răspuns sănătos la inflamație, una dintre multele moduri în care stimulează sănătatea pielii. Iată o privire asupra unora dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru îngrijirea pielii și îmbătrânirea sănătoasă. Aflați de ce și cum pot proteja uleiurile esențiale colagenul din piele și, de asemenea, cum să utilizați corect uleiurile esențiale pentru îngrijirea pielii.

1. Ulei de tămâie

Cercetările au arătat că acest ulei antic poate reduce aspectul cicatricilor și vergeturilor și pare să aibă același efect asupra ridurilor și liniilor fine. Cercetătorii au instruit subiecții studiului să aplice ulei de tămâie pe o parte a feței timp de treizeci de zile. Partea tratată a arătat o îmbunătățire semnificativă a daunelor solare, a texturii pielii și a liniilor fine, precum și o creștere a elasticității pielii. Secretul din spatele eficacității sale este probabil capacitatea de combatere a inflamației. Se amestecă două până la trei picături de ulei cu părți egale de ulei de cocos sau de jojoba și se aplică pe piele.

2. Ulei de semințe de rodie

Conform cercetărilor, uleiul din semințe de rodie oferă o protecție puternică împotriva daunelor solare și inhibă de fapt daunele devastatoare induse de razele UVB, protejând astfel colagenul. Aplicați câteva picături pe piele înainte și după expunerea la soare.

3. Ulei de lavandă

Cercetările arată că uleiul esențial de lavandă declanșează producția a trei dintre cei mai puternici antioxidanți ai corpului: glutation, catalază și superoxid dismutază. Când celulele sunt stresate, glutationul este cel care vine în ajutor. Uleiul de lavandă este de asemenea util pentru vindecarea rănilor, deoarece declanșează sinteza proteinelor, inclusiv colagenul. Aplicați câteva picături de ulei de lavandă pe piele înainte de culcare; acesta favorizează somnul și reduce anxietatea!

4. Ulei de smirnă

Un puternic antiinflamator, uleiul de smirnă conține terpenoide și sesquiterpene, care controlează inflamația și, de asemenea, luptă împotriva radicalilor liberi. Uleiul de smirnă protejează și împotriva radiațiilor UV dăunătoare ale soarelui și susține pielea tânără și strălucitoare. Aplicați câteva picături pe piele înainte de culcare.

5. Ulei de jojoba

Din punct de vedere tehnic, acesta nu este un ulei esențial, dar îl includem aici pentru că este extraordinar de hidratant, probabil pentru că conține o serie de ingrediente utile precum vitamina E, complexul de vitamine B, siliciu, crom, cupru și zinc. De asemenea, stimulează sinteza fibroblastelor de colagen de tip I în răni. Aplicați două-trei picături de ulei de jojoba pe față.

6. Ulei de măceș

Există un motiv bun pentru care acest ulei (care nu este de fapt un ulei esențial) și-a creat un nume în domeniul combaterii ridurilor: este plin de vitamina C, care, după cum știți deja, joacă un rol vital în producția de colagen. Este și o sursă bogată de acizi grași esențiali, inclusiv oleic, palmitic, linoleic și gamma linoleic. Poate întări și unghiile. Aplicați câteva picături în zonele pe care doriți să le întăriți și să le susțineți.

Gânduri finale

Înainte de a adăuga uleiuri esențiale în regimul de zi cu zi, asigurați-vă că citiți despre siguranța uleiurilor esențiale, astfel încât să știți ce uleiuri esențiale pot fi aplicate direct pe piele, ce uleiuri esențiale trebuie diluate, cele de evitat în timpul sarcinii etc. Prin crearea unui cont doterra aveți acces la toate aceste informații și la multe altele, iar în plus, puteți achiziționa cele mai bune uleiuri la prețuri avantajoase.

By andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.