Sfaturi pentru o extracție dentară mai puțin stresantă

Scopul medicului dumneavoastră dentist este să vă ajute să vă păstrați sănătatea bucală și să salvați dinții deteriorați ori de câte ori este posibil. Cu toate acestea, uneori, poate fi necesară extragerea unui dinte grav deteriorat sau cariat sau îndepărtarea unui dinte pentru a preveni supraaglomerarea. Atunci când medicul dentist recomandă extracția dentară, s-ar putea să vă simțiți nesigur, nervos sau chiar speriat. Cu toate acestea, îndepărtarea unui dinte nu trebuie să fie un calvar complicat și stresant. Dacă aveți încredere în medicul dumneavoastră stomatolog și respectaţi câțiva pași simpli pentru a vă pregăti de procedură, procesul va merge fără probleme.

Aşadar, iată câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta să aveți un proces de extracție a dinților mai confortabil.

Faceți-vă temele

În cele mai multe cazuri, teama de extracții dentare poate rezulta din faptul că nu cunoaștem prea multe despre această procedură dentară. Cerând medicului dentist mai multe informații, veţi reduce anxietatea, pentru că veţi ști la ce să vă așteptați. De cele mai multe ori, extracția dentară este o procedură simplă și standard.

Luați în considerare sedarea

Un anestezic local va ajuta mult pentru a vă maximiza confortul. Dar puteți cere stomatologului să vă ofere un plus de liniște prin utilizarea sedării. Sedarea orală conștientă înainte de extracția dentară vă va face să vă simțiți somnolent și relaxat. De asemenea, protoxidul de azot poate fi inhalat pe tot parcursul procesului, creând o senzație de calm. Stomatologul va personaliza opţiunile de sedare în funcție de nevoile dumneavoastră, pentru a se asigura că vă simțiți complet relaxat pe parcursul extracției dentare.

Urmaţi instrucțiunile

Este important să urmați instrucțiunile post-extracție ale dentistului pentru a minimiza riscul de disconfort sau complicații. În funcție de îndrumarea stomatologului, va trebui să vă luați liber o zi sau două pentru a vă odihni. Trebuie să permiteți formarea unui cheag de sânge pe locul extracției și să evitați produsele din tutun după extracția dinților, deoarece acestea pot disloca cheagul de sânge. Ar trebui să consumați alimente moi câteva zile după procedură și să urmați instrucțiunile stomatologului despre cum să curățați zona în fiecare zi.

Ascultaţi muzică

Muzica poate avea un efect pozitiv asupra creierului. Dacă vă simțiți nervos înainte de o extracție dentară, ați putea lua în considerare muzica preferată și o pereche de căști pe care să le ascultați în timpul procedurii. Puteți chiar să ascultați un podcast care vă place, pe un subiect interesant, pentru a vă distrage gândurile.

Luați un prieten sau un membru al familiei

Prezența unui membru al familiei sau a unui prieten vă poate ajuta să vă calmați în ziua programării pentru extracția dentară. Știind că aveţi alături o persoană dragă și de încredere va calma anxietatea în timp ce vă aflaţi pe scaunul stomatologic.

Eliminarea anxietății dentare

Când aveți nevoie de intervenții stomatologice, doar gândul acesta poate induce frică și anxietate. Dar urmând sfaturile de mai sus, veţi fi pregătit pentru procesul de extracție a dinților și vă veţi descurca mai bine în perioada de recuperare, cu mai puțină anxietate și stres.

Nu numai în cazul extracţiilor dentare, ci pentru orice intervenţie de care aveţi nevoie, medicii de la cabinetele stomatologice Dent Plus vă vor trata întotdeauna cu cea mai mare compasiune și înțelegere şi vă vor fi alături pentru a vă calma și pentru a răspunde la orice întrebări.

By andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.